Načítám Akce

« All Events

  • akce již proběhla.

Webinář: Jak rychle zhodnotit a nastavit principy cirkulární ekonomiky ve vašem provozu

21 dubna, 2021 | 10:00 - 11:00

- Zdarma
Koronavirus a ekonomikaFoto: Pexels.com
Pro ty, co nestihli webinář Pavla Sedláčka týkající se analýzy a nastavení principů cirkulární ekonomiky ve firmě, proběhne opakování, tentokrát pod taktovkou Moravskoslezského inovačního centra a ředitelky CIRAA Laury Mitroliosové. Ta vás během přednášky provede všemi stěžejními okruhy, na které je potřeba se v rámci cirkularity zaměřit.
  • Ukáže vám, jak můžete dostupně a rychle ověřit svůj současný stav udržitelnosti ve vaší firmě a co k tomu patří.
  • Zaměří se na spotřebu primárních zdrojů, jako je voda a energie a také na možnosti jejich úspor.
  • Další oblastí bude nakládání s odpady a minimalizací jejich vzniku a tedy i ovlivňování nákupů a parametrů na dodavatele.
  • Soustředit se bude i na provoz samotný, od běžného provozního vybavení a používaných materiálů, přes kancelářské a výrobní potřeby, výpočetní techniku až po nastavení tiskáren. Neodmyslitelně k tomu patří i prostory jako kuchyňky, kantýny a bistra.
Lidé ve firmě, zaměstnanci a spolupracovníci jsou podstatnou součásti všeho, proto jim věnujeme velký prostor. Pokud zevnitř vaše úmysly a změnu nepochopí nebo nepřijmou za své, bude velmi složité naplnit své udržitelné závazky. Ukážeme vám na jaké hlavní oblasti se zaměřit, jak postupně implementovat změnu a jak efektivně tuto změnu řešit, aby vám přinesla očekávaný užitek v co možná nejkratším čase.

Laura Mitroliosová

Laura Mitroliosová je ředitelkou a jednatelkou společnosti CIRA Advisory, kterou v roce 2019 založila společně s dalšími kolegy. Laura v minulosti působila v oblasti bankovnictví. Následně začala provozně řídit Institut Cirkulární Ekonomiky (INCIEN), který se pod její taktovkou stal finančně soběstačnou organizací bez grantů a dotací. Stála také u rozvoje digitálního odpadového tržiště Cyrkl a nyní se plně věnuje firemnímu poradenství v oblasti cirkulární ekonomiky v CIRAA.

Pořadatel

Moravskoslezské inovační centrum

Pořadatel

Moravskoslezské inovační centrum