Načítám Akce

« All Events

  • akce již proběhla.

Konference RUP 2023: Cirkulární ekonomika

6 prosince, 2023 | 13:00 - 21:00

- Zdarma

Zveme Vás na unikátní networkingovou akci určené pro ředitele, zástupce vrcholového managementu firem, CSR, ESG a marketingové manažery, kteří mají ambice budovat synergie mezi byznysem a přírodou. Konference je součásti programu Rok udržení podnikání pod taktovkou AMSP ČR (Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR). Odborným partnerem a spoluorganizátorem konference je CIRA Advisory. 

Co Vás čeká?

Zaměříme se na praktické využití cirkulární ekonomiky (dále i „CE“) v SME segmentu a konferenci ukončíme neformálním networkingem a speciálním programem.

Proč přijít? Cirkulární ekonomika je top tématem pro vedení firem

Téma cirkulární ekonomiky je jasně zakotveno v evropské legislativě, stejně tak jako v české. Je to jedno z klíčových témat v rámci dekarbonizace evropského průmyslu. V ČR stejně jako v dalších zemích EU vznikla také konkrétní strategie na úrovni státu pro přechod na cirkulární ekonomiku – Akční plán pro cirkulární Česko 2040.

Firmy začínají vnímat široké příležitosti, kterou jim aplikace cirkulární ekonomiky může přinést:

  • snižování uhlíkové stopy,
  • finanční úspory,
  • efektivizace výroby,
  • snižování negativních dopadů na okolní prostředí
  • zvyšování odolnosti firem a risk management.

Co se dozvím:

Jak využívají potenciál cirkulární ekonomiky různé podnikatelské sektory v ČR?

Jaké jsou příklady z praxe?

Jakou roli hraje cirkulární ekonomika v ESG?

Jak toto téma využít i v rámci ekonomických úspor?

Dokáže mi správná komunikace bez greenwashingu přilákat nové zákazníky?

Na tyto otázky a mnohem víc se pokusíme odpověď na připravované konferenci. Těšit se můžete na zástupce zahraničních organizací, velkých firem, státní správy ale i ze strany malých a středních podniků, které mají své podnikání na cirkulární ekonomice postavené.

Program:

13.00 – 13.30 Registrace 

13.30 – 13.40 Úvodní slovo

Laura Mitroliosová, CEO CIRA Advisory s.r.o.

Eva Svobodová, generální ředitelka AMSP ČR

– 13.30 – 14.55 Kam se posouvá téma cirkulární ekonomiky?

V tomto bloku se krátce ohlédneme do minulosti a hlavně se pověnujeme budoucnosti – trendům v oblasti cirkulární ekonomiky a udržitelnosti. Podíváme se společně na průzkum k cirkulární ekonomice z více různých úhlů. Důležitým aspektem je jistě financování, na které nám doplní pohled Eva Chvalkovská, specialistka na udržitelné financování z Komerční banky, svými mnohaletými zkušenostmi v oblasti udržitelnosti nám přispěje do diskuze i Ivan Tučník, sustainability manager z Plzeňského prazdroje, a další z panelistů bude Laura Mitroliosová, expertka na cirkulární ekonomiku a udržitelnost ve firmách. Cílem tohoto bloku je podívat se kam se celé téma cirkulární ekonomiky posouvá a kde vidí experti příležitosti, případně jaké nástroje mohou firmy využít pro aplikaci cirkulárních principů.

Vstupy:

  • 13:40 – Úvod k tématu konference, základní informace k projektu Rok udržení podnikání 2023: Eva Svobodová, generální ředitelka AMSP ČR
  • 13:50 – Video pozdravy od zástupců státu – ministrů na téma CE,
  • 13:55 – Představení výsledků aktuálního průzkumu IPSOS pro AMSP ČR mezi malými a středními podniky k cirkulární ekonomice: Eva Svobodová, generální ředitelka AMSP ČR
  • 14:15 –  Panelová diskuse k výsledkům průzkumu IPSOS, Panelisté: Vodafone – Zuzana Holá (ředitelka komunikace a udržitelnosti Vodafone Czech Republic, ředitelka Nadace Vodafone ČR), KB – Eva Chvalkovská (manažerka projektu Společně udržitelně), Pilsner Urquel: Ivan Tučník (manažer pro udržitelnost Plzeňského Prazdroje)

– 15.00 – 15.25 Coffee break 

– 15.25 – 17.35 Praktická aplikace cirkulární ekonomiky s důrazem na ESG

Představíme si zástupce malých a středních podniků, které mají své podnikání založené na principech cirkulární ekonomiky. V rámci diskuze přinesem účastníkům konference konkrétní příklady environmentálních a ekonomických úspor, které aplikování principů cirkulární ekonomiky přináší. Zaměříme se také na další příležitosti, které cirkulární a udržitelné podnikání nabízí.

Vstupy:

  • 15:25 – Případové studie projektů s CE: Filip Krůta, ředitel ECOTECH HUB, představení CzechInvest a aktivity, kterým se věnuje, ukázky podpořených projektů a výzva pro zapojení do Ecotech Hub pro účastníky
  • 15:35 – 16:15 Panelová diskuse, Panelisté: Klára Hálová (Head of Water Category and Education Programme ve společnosti Mattoni 1873, a.s.), Magda Prunerová (zakladatelka a majitelka MgC Group), Laura Mitroliosová (CIRAA),

Témata panelové diskuse:

  1. Jak ve společnosti vybudovat uvědomění o klimatické hrozbě a nastartovat pozitivní změnu?
  2. Je řešení právě v cirkulární ekonomice?
  3. Na co se v první řadě zaměřit a jaké konkrétní kroky udělat?
  4. Jaké nástrahy a fuckupy nás v cestě k větší udržitelnosti čekají?
  5. Že cirkulární ekonomika není jen o materiálech ale i o biodiverzitě a jak spolu tyto témata souvisí?
  • 16:15 Představení mini stánků – Reknihy, Fair & Bio pražírna
  • 16:20 – 16:45 Coffee break
  • 16:45 – 17:25 Panelová diskuse

Představíme si zástupce malých a středních podniků, které mají své podnikání založené na principech cirkulární ekonomiky. V rámci diskuze přinesem účastníkům konference konkrétní příklady environmentálních a ekonomických úspor, které aplikování principů cirkulární ekonomiky přináší. Zaměříme se také na další příležitosti, které cirkulární a udržitelné podnikání nabízí.

Panelisté:

  • Laura Mitroliosová, CEO CIRA Advisory s.r.o. Keynote speaker
  • Tadeáš Kula, Founder & CEO Reknihy | Forbes 30 under 30
  • Martin Třešňák, spoluzakladatel a hlava rodiny Fair & Bio pražírny
  • Tomáš Böhm, spoluzakladatel 2050farm s.r.o.

17.25 – 18.20 – Jak komunikovat cirkulární ekonomiku a udržitelnost bez greenwashingu

Praktická diskuze vedená specialisty na komunikaci bez Greenwashingu z CIRA Advisory. Budeme se věnovat hrozbám a příležitostem v oblasti komunikace udržitelnosti a zelených tvrzení. Představíme také základy nové legislativy Green claims, která bude brzy platit i v členských státech EU. V rámci moderované diskuze se můžete těšit na praktické rady jak se vyhnout greenwashingu od spoluautorky Manuálu komunikace bez greenwashingu Jany Bábikové, do diskuze také přispěje zástupce společnosti Omnicom media group a můžeme se těšit na další velmi praktický pohled od Zuzany Holé ze společnosti Vodafone. Jak si nastavit komunikaci udržitelnosti a na co si dát pozor? A na co se zaměřit předtím než začnete cokoliv komunikovat? To jsou otázky, které si v rámci toho bloku odpovíme.

  • 17:25 – 17:40 Zásady komunikace udržitelnosti: Ivana Hekerle, spoluzakladatelka CIRAA a ředitelka komunikace, Keynote speaker
  • 17:40 -18:20 Panelová diskuse: Ivana Hekerle (CIRAA), Zuzana Holá (ředitelka komunikace a udržitelnosti Vodafone Czech Republic, ředitelka Nadace Vodafone ČR), Pavel Gálík, (Omnicom Media Group, Strategy & Digital Director), Jana Bábiková (Senior konzultant CIRAA)

18.30 – 21.007

  • Degustace vín se someliérem
  • Představení křesla pro CEO a konceptu Federace Re-use center
  • Networking a předvánoční pohodička

Podrobnosti

Datum:
6 prosince, 2023
Čas:
13:00 - 21:00
Cena:
Zdarma
Štítky Akce:
Webová stránka:
https://amsp.cz/registrace-na-konferenci-rup-2023-cirkularni-ekonomika/

Pořadatelé

CIRA Advisory
Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky
RUP 2023

Místo konání

Galerie Lucerna
Vodičkova 704/36, 110 00 Nové Město
Praha, Česká republika
+ Google Mapa
View Místo konání Website

Podrobnosti

Datum:
6 prosince, 2023
Čas:
13:00 - 21:00
Cena:
Zdarma
Štítky Akce:
Webová stránka:
https://amsp.cz/registrace-na-konferenci-rup-2023-cirkularni-ekonomika/

Pořadatelé

CIRA Advisory
Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky
RUP 2023

Místo konání

Galerie Lucerna
Vodičkova 704/36, 110 00 Nové Město
Praha, Česká republika
+ Google Mapa
View Místo konání Website